Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.12.2020

 Актуальні питання підготовки до державної підсумкової атестації

У  режимі онлайн-зв’язку на платформі GoogleMeet проведено семінар для методичних об’єднань викладачів математики закладів передвищої фахової освіти І-ІІ рівнів акредитації області на тему «Актуальні питання підготовки до державної підсумкової атестації у формі ЗНО студентів у закладах фахової передвищої освіти».

У ході проведення заходу учасники розглянули ряд питань, які стосувались успішної підготовки студентів закладів  передвищої фахової освіти І-ІІ рівнів акредитації до  ДПА з математики у 2021 році у формі ЗНО.

Заступник директора з  питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк  ознайомив учасників семінару  із  порядком проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО  для випускників, які у 2021 році завершують курс повної загальної середньої освіти. Особливу увагу доповідач звернув на формат, терміни та умови її проведення, права та обов’язки учасників зовнішнього незалежного оцінювання, офіційні інформаційні ресурси. Юрій Чеславович  повідомив про можливість участі здобувачів освіти у пробному тестуванні, що дасть змогу учасникам завчасно ознайомитися з процедурою проведення ЗНО, навчитися працювати з тестовими зошитами та бланками відповідей, спробувати розподіляти час на виконання тестів різної складності.

Про ключові особливості підготовки студентів закладів передвищої фахової освіти І-ІІ рівнів акредитації до ДПА у формі ЗНО з математики розповіла присутнім методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тетяна Іванюк. Методист ознайомила учасників семінару із загальними характеристиками сертифікаційних робіт рівня стандарту (субтесту) та профільного рівня, програмою  зовнішнього незалежного оцінювання з математики для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти; критеріями оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Тетяна Георгіївна поділилась власними підходами підготовки учнів до успішного складання ДПА з математики та зауважила,  як уникнути учасникам прикрих помилок під час тестування.

Для успішного складання ДПА/ЗНО велике значення має не лише високий рівень володіння навчальним матеріалом, але й психологічна готовність випускників до участі у перевірці якості знань. Учасники семінару обговорили основні чинники, з якими зустрічаються випускники під час підготовки та у ході складання зовнішнього незалежного оцінювання, виробили ряд рекомендацій щодо ймовірних шляхів формування  психологічних якостей, умінь і навичок у здобувачів освіти, які сприятимуть підвищенню ефективності підготовки та проходження ЗНО.

Захід пройшов у формі відкритого діалогу: учасники  ставили організаторам запитання, активно обговорювали ефективні підходи до організації навчального процесу з математики, обмінювались   думками. У ході дискусії викладачі отримали вичерпні відповіді на проблемні запитання.

Учасники семінару висловили бажання подальшої співпраці у питаннях викладання математики та її методики, організації роботи з учнями, які мають проблеми у вивченні предмету, у реалізації підходів до створення ефективного освітнього середовища.

http://ippo.edu.te.ua/