Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.11.2021

ПРОЄКТ

ПОРЯДОК

виконання контрольних функцій управлінням з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради у сфері оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок, розроблений відповідно до статті 26 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», встановлює механізм організації та здійснення контролю за виконанням умов договорів оренди та за використанням орендованого майна спільної власності територіальних громад області (далі – Майна).

1.2. Контрольними заходами у сфері оренди майна  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області є:

документальний контроль за виконанням умов договорів оренди та контроль за використанням переданого в оренду майна (далі – постійний контроль);

періодичний комплексний контроль за виконанням умов договору та використанням майна з оглядом об’єкта оренди (далі – періодичний комплексний контроль).

1.3. Під час здійснення контрольних заходів їхні учасники керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, цим порядком та договором оренди.

2. Контроль за  орендою майна об’єктів

2.1. Контроль за використанням переданого в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області та за виконанням умов договорів оренди майна здійснюється управлінням з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради та орендодавцем/балансоутримувачем.

2.2. Під час здійснення контрольних заходів  перевіряються:

- цільове використання майна (якщо цільове використання визначено договором оренди);

- технічний стан майна перебування об’єкта у стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу);

- відповідність займаної орендарем  площі акту передачі-приймання орендованого майна;

- надходження плати за оренду майна до орендодавця/балансоутримувача;

- наявність чинного договору страхування майна та своєчасність його укладання;

- надходження плати за оренду майна до обласного бюджету;

2.3. У ході контролю балансоутримувач/орендодавець повідомляє управління з питань комунального майна та природних ресурсів про виявлені порушення.

2.4. Контроль здійснюється за участю уповноважених представників управління з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради, балансоутримувача/орендодавця, орендаря, а також інших уповноважених представників (депутатів…)

2.5. Контроль здійснюється згідно з щорічними планами-графіками, які затверджуються наказом начальника  управління з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради  та погоджуються головою Тернопільської обласної ради, не частіше ніж раз на три роки протягом строку дії договору оренди, але не пізніше ніж за два місяці до припинення договору оренди.

2.6. У плані-графіку зазначаються балансоутримувач/орендодавець, орендар,  договір оренди, об’єкт оренди та орієнтовний строк проведення контрольних заходів.

2.7. Позаплановий контроль здійснюється в разі надходження відповідного доручення керівництва Тернопільської обласної ради або звернення правоохоронних органів.

2.8. З ініціативою про здійснення позапланового контролю до управління з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради може звернутися орендар за власним бажанням.

2.9. Орендар зобов’язаний забезпечити доступ до об’єкта оренди уповноваженим представникам.

Уповноважений орган управління повідомляє балансоутримувача/орендодавця та орендаря про проведення позапланового контролю не пізніше ніж за 5 (п’ять) робочих днів до дня проведення відповідних контрольних заходів

2.10. У процесі проведення контролю використовуються документи, які підтверджують виконання умов договору оренди або використання орендованого майна.

Такими документами є :

- договір оренди,

- акт передачі-приймання майна в оренду

- договори страхування орендованого майна;

- інші документи, в яких можуть міститися необхідні для проведення перевірки відомості.

Документи мають бути належним чином оформлені та не мати виправлень, пропущених сторінок. Копії документів, що додаються до матеріалів перевірки, мають бути засвідчені в установленому законодавством порядку.

2.11. Орендар забезпечує достовірність поданих документів щодо виконання договірних зобов’язань.

2.12. За результатами здійснення контролю складається звіт, що містить інформацію про наявність/відсутність порушень умов виконання договору оренди та використання орендованого майна.

2.13. Звіт складається в довільній формі у кількості по одному примірнику для кожної із залучених до контролю сторін і підписується його учасниками.

3. Дії в разі виявлення порушень

3.1. У разі виявлення порушення умов договору оренди або використання майна, орендар має вжити заходів щодо їх усунення протягом 30 днів від дати отримання орендарем відповідного повідомлення про наявність порушень у ході здійснення контролю або звіту за результатами контролю.

3.2. У разі, якщо протягом зазначеного строку орендар не усунув порушення умов договору оренди та/або використання майна, орендодавець/балансоутримувач вживає відповідних заходів згідно з вимогами чинного законодавства.

3.3. Орендар на вимогу управління з питань комунального майна та природних ресурсів Тернопільської обласної ради або  орендодавця/балансоутримувача  зобов’язаний забезпечити доступ на об’єкт оренди з метою здійснення контрольних заходів, про що обов’язково зазначається в усіх договорах оренди майна.

3.4. Протиправний недопуск уповноважених осіб орендарем вважається порушенням (невиконанням) умов договору та є підставою для ініціювання розірвання договору оренди.

3.5. Факт недопущення уповноважених представників балансоутримувача або управління для здійснення контролю підтверджується актом про недопуск.           

3.6. Акт складається у двох примірниках, які підписують присутні представники  орендодавця/балансоутримувача і управління.

3.7. У разі відмови орендаря отримати свій примірник звіту, він надсилається на поштову адресу орендаря, вказану у договорі.