Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.05.2023

Вшанування борців за незалежність: День Героїв у Тернопільській області

     Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко видав розпорядження про відзначення Дня Героїв у Тернопільській області 23 травня 2023 року.

     Ця дата присвячена пам'яті та вшануванню борців за незалежність України у XX столітті. Заплановані заходи сповнені символіки, що відзначають героїзм тих, хто віддав своє життя за свободу нашої країни.

     Заходи розпочнуться з урочистого покладання квітів до пам'ятника Степану Бандері, на знак вшануванням пам'яті Героїв.

     На Театральному майдані м. Тернополя пройдуть святкові урочистості, які продовжаться у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка та Музеї національно-визвольної боротьби.

     Крім того, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти розробив методичні рекомендації щодо проведення заходів до Дня Героїв, які надіслані центрам професійного розвитку педагогічних працівників та закладам освіти у Тернопільській області. Це допоможе педагогам організувати тематичні уроки та позакласні заходи, щоб виховувати в учнів почуття патріотизму та поваги до Героїв.

     Рекомендуовано також міським, селищним і сільським радам Тернопільської області організувати заходи відповідно до їхніх можливостей. Зокрема, заклади освіти проведуть позаурочних заходи та тематичні уроки згідно з методичними рекомендаціями, розробленими Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

     Бібліотеки, музеї та архіви також можуть провести тематичні виставки. Територіальним громадам сіл, селищ та міст Тернопільської області рекомендовано провести власні заходи з відзначення Дня Героїв, активно використовуючи засоби масової інформації, інтернет-сторінки та соціальні мережі для оприлюднення.

     "Спільно вшануємо борців, які любов до України піднесли вище власного життя. Нагородження тих, хто продовжує відстоювати суверенітет України, стануть визнанням їхнього великого внеску, - зазначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. - Подвиги наших Героїв є натхненням для нас і наступних поколінь. Покажімо всьому світу, що ми є сильна нація, що пишаємося своїми Героям.Разом ми - сильні, разом ми - непереможні!"

     До слова, в 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було присвячене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли у Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.