Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.11.2023

«Світлішає на світі, коли радіють діти»: у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки відбувся благодійний захід

Сьогодні, 20 листопада, з нагоди Всесвітнього дня дитини пройшов благодійний захід «Світлішає на світі, коли радіють діти» для дітей з родин військовослужбовців та загиблих воїнів з територіальних громад області.

Організаторами заходу виступили комунальна установа Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» та Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

З вітальним словом до присутніх звернувся депутат Тернопільської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик, який зауважив, що вже другий рік поспіль українські діти живуть в умовах дії воєнного стану, і з власного досвіду розуміють значення страшного слова «війна».

«Діти – це наше майбутнє! Сьогодні, коли московський агресор позбавляє їх можливості мати щасливе дитинство, ми, дорослі, маємо зробити все, що від нас залежить, аби дарувати їм хвилини радості, позитивні емоції і відволікати від сумної, жахливої реальності. Тернопільщина як тилова область вже давно стала надійним прихистком і ми постійно працюємо над тим, щоб тут себе комфортно почували і краяни і внутрішньо переміщені особи, а наші Захисники знали, що про їхніх рідних турбуються, – сказав Володимир Святославович. – Важко усвідомлювати, яку високу ціну ми платимо за нашу свободу і незалежність, адже, на жаль, сьогодні ми бачимо тут діток, які втратили батьків на війні. Тож переконаний, що подібні заходи мають стати доброю традицією для нашого суспільства, особливо у передріздвяний час. Нехай кожне маленьке серце хоч на мить повірить у диво».

Привітав у стінах театру дорогих гостей директор установи Іван Шелеп. Він подякував Воїнам, за те, що бережуть наш спокій та захищають державу.

«Щиро віримо у нашу перемогу і маємо зробити все можливе, щоб наступного року відзначати Всесвітній день дитини у мирній Україні», – сказав Іван Васильович і запросив присутніх вирушити у філософську мандрівку разом з Григорієм Сковородою.

230 діток з шести громад нашої області переглянули виставу «Вар – Сава» (приурочену до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди). У цьому навколофілософському перформансі режисера Дмитра Татарінова з допомогою байок, які хитрують, ледарюють, бояться і деруть носа, як люди, «оживало» філософське дерево Григорія Сковороди. А глядачі зрозуміли як важливо бачити не тільки зовнішню, а й внутрішню суть речей, братися за ту справу, до якої маєш здібності, не обманювати інших і цінувати час.

За словами директорки комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центру аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» Тетяни Четвертак саме ці діти будуть творити нову Україну і вже сьогодні вони є складовою героїчної нації. І від того, як ми про них піклуємося, які зерна добра, справедливості, мужності в них закладемо, залежить майбутнє нашої країни.

«Сьогодні, в цей день, особливу увагу звертаємо на дітей наших Захисників та Захисниць, які чекають вдома на рідних і переживають розлуку, адже їх батьки – Герої! Вони гордість нашої країни! З нашого боку, ми робимо і будемо робити все можливе, щоб діти зростали в комфортних умовах, здобували якісну освіту, мали належну медичну допомогу, а також опіку, увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку дорослих під мирним небом України», – сказала Тетяна Олексіївна.

Після перегляду вистави діти мали змогу зустрітися з казковими героями та отримали подарунки від спонсорів свята.