Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.02.2024

Сесія Тернопільської обласної ради: основні питання

У четвер, 8 лютого, депутати продовжили роботу сьомої сесії Тернопільської обласної ради. У порядку денному було майже 100 питань. Серед найважливіших питань, які сьогодні проголосували депутати у сесійній залі, є такі:

- присвоєно звання «Почесний громадянин Тернопільської області» двом уродженцям Тернопільської області Назару Мялікгулиєву та Андрію Теребію. Воїни віддали свої життя, захищаючи Батьківщину від держави-терориста;

- проголошено 2024-й рік на Тернопільщині Роком Родини Степана Бандери;

- обрано двох представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Це депутати Тернопільської обласної ради, військовики Володимир Гач та Тарас Дячун;

- утворено наглядову раду Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької;

- затверджено положення про наглядові ради у Бережанському, Буданівському, Мельнице-Подільському, Почаївському, Скала-Подільському, Теребовлянському будинках-інтернатах та склади наглядових рад. 

«Наглядові ради – це інструмент прозорості та доступності наших комунальних закладів, завдяки якому ми зможемо контролювати менеджмент лікарень, а пацієнти матимуть можливість через них захищати свої права», – наголосив перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Також депутати затвердили перелік та вартості складових реабілітаційних послуг на 2024 рік, що надаються Тернопільським обласним центром реабілітації та розвитку дитини.

Важливим питання порядку денного було прийняття з державної власності у спільну власність громад області цілісних майнових комплексів двох закладів професійно-технічної освіти, а саме: Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі і Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну. Також рішенням депутатського корпусу було надано згоду на прийняття у спільну власність громад Тернопільської області ще 16-ти закладів професійно-технічної освіти.

«Тернопільська обласна рада також встановила, що ці майнові комплекси закладів професійно-технічної освіти будуть використовуватися виключно за цільовим призначенням та не будуть відчужені у приватну власність. Впевнений, що таке наше рішення сприятиме не лише комплексному розвитку освіти, але й створенню нових високооплачуваних робочих місць», – зазначив Володимир Болєщук.

На сесії депутати розглянули також ряд інших важливих питань для життєдіяльності краю.