Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

23.02.2024

Десять років війни: у Тернополі відбулося спецпогашення поштового блоку «І буде весна!»

У п’ятницю, 23 лютого, напередодні десятої річниці війни та другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, відбулося спецпогашення поштового блоку «І буде весна!»

Участь у заході взяв депутат Тернопільської обласної ради, член комісії обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства Михайло Тимошик.

До поштового блоку увійшли чотири особливі марки. Кожна – знакова світлина воєнного часу, що здобула престижну світову перемогу. На цьому наголосила директорка з розвитку мережі Тернопільського регіону АТ «Укрпошта» Тамара Оксюта.

У блоці «І буде весна!» збережені історичні миті: 

- «Захоплення аеропорту «Бельбек». Севастополь, 2014 р.» – пам’ятна фотографія війни, розпочатої рф проти України ще у 2014-му з окупації Криму. Польському фотографу Kубі Камінському дивом вдалося приховати її від російських загарбників. Знимка отримала перше місце в конкурсі «Grand Press Photo 2014»;

- «Кохання не спинити! Харків, 2022 р.» – фото Сергія Бобка, що увічнює тендітну мить кохання. На ньому – весільна фотосесія медиків-волонтерів весною 2022-го у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові. Світлина потрапило до переліку найкращих світлин 2022-го за версією газети «The Guardian».

- «Світло переможе! «Азовсталь». Маріуполь, 2022 р.» – легендарний автопортрет,  зроблений захисником із позивним «Орест» Дмитром Козацьким у травні 2022-го під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці».  На ньому – воїн у променях сонця на «Азовсталі». Фото потрапило до переліку найкращих світлин 2022-го за версією газети «The Guardian».

- «Руки піхотинця. Бахмут, 2023 р.» – фото піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», зроблене Максимом Дондюком за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута у березні 2023-го. Фотокартка потрапила до добірки найкращих фотографій 2023-го за рейтингом журналу «Time».

«Це не просто світлини чи марки, а своєрідний літопис, емоційне свідчення 10 років мужнього опору незламної української нації та 730 днів запеклої боротьби з російським агресором, – акцентував, звертаючись до присутніх, Михайло Тимошик. – На кожній з них – прості люди, котрі не народилися героями, а стали ними, захищаючи власну країну. Після найтемнішої ночі настають найсвітліші ранки. Після понад 300-літньої священної війни з нашим одвічним ворогом обов’язково буде перемога! І буде весна!»

Спецпогашення марок і конверта відбулося спеціальним поштовим штемпелем «10 років спротиву. Два роки широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Тернопіль. 460001.23.02.2024».

Тираж блоку – 250 000 примірників, вартість - 90 грн.

Випуск також містить художній конверт, чотири картки, презентаційну папку і сувенірну рамку. Дизайнер усієї поштової продукції – художник Володимир Таран.