Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

24.02.2024

Два роки незламності українського народу

 
24 лютого 2024 року минає два роки від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України. В цей день, два роки тому, рф відкрито і агресивно вторглася на нашу територію, захоплюючи населені пункти, тероризуючи мирне населення, відкривши всьому цивілізованому світу своє справжнє криваве обличчя.

Російська агресія проти України триває не два роки, а цілих десять, та навіть більше. У лютому 2014 року війська рф зайшли на територію Криму і розпочалася окупація півострова, а згодом і низки районів Луганської і Донецької областей.

Шокуючими для всього цивілізованого світу стали численні воєнні злочини російських військових. У нашій пам’яті назавжди звірства у Бучі, Бородянці, Маріуполі, Ізюмі… Постійні знущання над українськими полоненими, утримування їх в нелюдських умовах і навіть масова їх страта в колонії в селищі Оленівка Донецької області. Спроба знищити енергетичну систему України і спричинити гуманітарну катастрофу, жертвами якої мали стати мільйони цивільних осіб, підірив Каховської ГЕС і масштабна екологічна катастрофа. І цей список можна продовжувати.

Але ми вистояли і продовжуємо тримати стрій… Ми довели всьому світу, що можемо чинити опір агресору, можемо перемагати. російські війська були вигнані з Києва та центральних, а згодом і північних областей України. Збройні Сили України здійснили успішний контрнаступ, деокупували Харківщину та Херсон.

Ми успішно воюємо на морі і нищимо кораблі ворога, хоча це виглядало практично неможливим. Звільнення острова Зміїний, бурових платформ, потоплення ракетного крейсера «Москва», неодноразові успішні атаки на Кримський міст, удари морських дронів по інших російських кораблях і ракет – по штабу Чорноморського флоту в Севастополі змусили кремль зменшити свої апетити в цьому регіоні.

ЗСУ успішно протистоять масштабним ракетним атакам росії, яка нищить наші міста та села.

Ми – українці! Нація вільних та незламних! Ми на своїй рідній, благословенній землі, яка дає нам силу та наснагу до боротьби. Ми – на боці Світла, за нами – Правда, а з нами – Бог. Наша сила – в єдності! І ми обов’язково переможемо! Заради пам’яті про тих, хто віддав своє життя за нашу незалежність… Заради майбутнього наших дітей!

З вірою в ЗСУ, разом – до Перемоги!